lokakuu 11, 2017

Stressinhallinta

Stressitilanteessa elimistö erittää kortisolia eli stressihormonia, jonka alkuperäisenä tarkoituksena on suojella meitä antamalla energiaa stressaavan asian selättämiseen esim. äkillisen vaaran uhatessa. Nykypäivänä kehomme stressitila on kuitenkin ylimitoitettua arjen tehtävistä suoriutumiseen nähden jolloin se on vaarallista.

Haitallinen, jatkuva stressi aiheuttaa monenlaisia henkisiä ja fyysisiä oireita. Liiallinen ja pitkäkestoinen stressi on terveysriski, joka voi johtaa erilaisiin sairauksiin ja uupumiseen.

Stressin oireita

Stressi heikentää unta sekä vastustus- ja ajattelukykyä, laskee vireystasoa, mielialaa ja suorituskykyä sekä sekoittaa hormonitoiminnan, ruuansulatuksen ja aineenvaihdunnan. Pitkittynyt stressi on vakava ja myrkyllinen tila koko keholle. Stressi oireilee usein ärtyisyytenä, uupumuksena, paino-ongelmina päänsärkynä ja vatsavaivoina.

Pitkäaikainen stressi voi saada myös lisämunuaisen uupumaan. Lisämunuaisen uupumisen oireina voi olla aamuväsymystä, heikkoutta ja keskittymiskyvyn puutetta. Lisämunuaisen uupumista ei aina tunnisteta.

Koska stressi on myös fysiologinen reaktio, on ravitsemuksella on suuri merkitys stressin selättämisessä ja
kortisolia tuottavan lisämunuaisen elvyttämisessä.

VireäX stressinhallintaohjelman sisältö:

Valmennuksemme tunnistaa stressin perimmäiset syyt ja antaa niihin pysyvät ratkaisut, jolloin fyysiset ja henkiset oireet poistuvat. Valmennuksessa on kolme osa-aluetta.

1. Firstbeat hyvinvointianalyysi
Vireäx stressinhallintaohjelma alkaa Firstbeat Hyvinvointianalyysillä, jossa selvitetään elimistön tämänhetkinen kuormitus- ja palautumistaso. Mittauksista saatavien tuloksien perusteella näemme, mitkä arkiset asiat aiheuttavat stressiä ja palaudummeko niistä riittävällä tavalla.

2. Ravintovalmennus
Ravitsemuksella on merkittävä rooli stressinhallinnassa ja korkean kortisolihormonitason laskemisessa. VireäX stressinhallintaohjelmaan kuuluu tästä johtuen myös ravintovalmennusta, jonka avulla normalisoidaan kehon toiminta ja elvytetään lisämunuaisia.

3. NLP- ja muut mentaaliharjoitteet
VireäX stressinhallintavalmennuksen tärkeänä osana on NLP-mentaaliharjoitteet ja univalmennus. Valmennuksessa käydään läpi useita tekniikoita, jotka vähentävät mielen kuormitusta ja parantavat unen laatua.


VireäX – Valmennuksella saat stressin hallintaan ja elämääsi aidosti pysyviä muutoksia!

Varaa valmennus itselle tai yhteisölle ja ota yhteyttä.

Palaa etusivulle.